5X gezellig borrelen in Nieuwegein? Dat doe je hier!

16 juli '24

Het is weer vrijdagmiddag! Tijd om met goede vrienden, leuke collega’s of familie bij te praten onder het genot van een borrel. In Nieuwegein zijn er genoeg leuke plekken waar je kunt neerstrijken. Of je nou graag een wijntje, een frisse gin-tonic of een ijskoud biertje drinkt: deze 5 borrelplekken zijn de hotspots in Nieuwegein. En niet alleen voor een borrel. De menukaarten zien er ook fantastisch uit! Laat je inspireren..

Will’s

(Poststede 1)

Voor de fijnproevers; Als de zon weer tevoorschijn komt is het goed vertoeven bij Will’s. Dit restaurant vind je midden in het hart van Nieuwegein, naast winkelcentrum City Plaza. Voor een bijzonder lekkere wijn of een glas champagne zit je hier sowieso goed. Op de kaart staat ‘tongstrelend genieten’ en dat doe je hier zeker. Bestel dus bij je AIX-rosé of glas champagne een lekker gerechtje. Alles heeft een creatieve twist en het zijn ook nog eens plaatjes om te zien. Borrelse!

Down Under

(Ravensewetering 1)

Als je hier neerstrijkt voelt het net alsof je op vakantie bent. Deze heerlijke beachclub aan de Laagravense plas is perfect voor een gezellige borrel. Met lekker weer ga je natuurlijk ‘loungen’ op het grote buitenterras tot de zon ondergaat. Ze hebben nu een nieuw shared dining menu met ‘feel-good-gerechten’ met een beachy twist. Neem tussendoor nog even een duik of maak met je wakeboard of waterski’s een tochtje over de plas. En geniet daarna met een lekker drankje van de relaxte tunes op het terras!

image alt

Céline

(Fort Jutphaas 3)

Voor liefhebbers van de Franse en Scandinavische keuken is deze smakelijke hotspot echt een feestje. Restaurant Céline is bedacht door het ambitieuze koppel chef-kok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. In combinatie met de lekkerste wijnen, geniet jij hier van fine dining. Oftewel goed eten gehuld in een modern en eigenwijs jasje. Céline zit ook nog eens verscholen in een eeuwenoud pand en is daardoor enorm sfeervol. Een heerlijke plek om hier je weekend in te luiden.

Huis de Wiers

(Wiersedreef 3)

Hier ga je niet zomaar even naartoe voor een uurtje. Het souterrain van dit restaurant stamt uit 1654 kun je nagaan. Een bijzondere en prachtige locatie waar je makkelijk een hele avond kunt doorbrengen. Sanne van den Tempel en chef-kok Arco Prijn staan hier aan het roer en zorgen dat de menukaart elke 2 maanden een metamorfose krijgt. Neem plaats in de kelder of buiten en geniet lekker van Fruits de Mer met een glas Bulle d’Éole Blanc de Blancs. Of neem er een oester bij!

Brasserie Het Raadhuis

(Raadhuisplein 1)

Aan rivier de Lek vind je deze brasserie met uitzicht op het water. Het gezellige restaurant is gevestigd in een historisch pand dat oorspronkelijk diende als het raadhuis van de stad. Er hangt hier een gezellig en warm sfeertje en dat straalt de menukaart ook uit. Van klassieke gerechten tot creatieve culinaire creaties: je komt alles wel tegen. Bestel een lekker speciaalbiertje en neem plaats op het gezellige buitenterras. Ultiem genieten met goed gezelschap en lekker eten doe je hier!

Bekijk het aanbod Wonen in Rijndael?
Neem contact op Heb je een vraag?